In Honduras op vakantie
26 juli 2019 - Trujillo, Honduras
25/7/2019 Trujillo 17u
De twee dagen La Union (depto. Olancho) waren vooral voor Paul emotioneel. Het was een héérlijke weerzien met Doña Amparo (79 jaar) een vrouw die steeds met een glimach en een fantastisch gevoel voor humor in het leven staat. Ze woonde naast Paul en voor haar was hij als een zoon.
Ook in de rest van het dorp had Paul indruk gelaten. Dat merkte ik met de manier hoe de mensen zeer amicaal met hem omging: Don Salvador, Franklin, kinderen van Moncho enz. Paul had ook graag zijn naaste collega gezien Jose Antonio maar die is echter verhuisd naar Tegus.
Wat Paul ook geliefd maakte was zijn behulpzaamheid. Een lifter(s) kon hij zeer moeilijk weigeren en dat is na 23 jaar niet anders. Zo hebben we onderweg naar La Muralla (natuurgebied) zomaar een lift gegeven aan een groepje mensen die naar El Dictámo gingen terwijl dat het bijlange niet op onze route lag!
Een mooi karakter trek van hem dat me 25 jaar geleden al aantrok 💓 maar soms is het nog altijd wat wennen 🙃 hoor!
La Muralla is een natuurgebied met prachtige planten, geweldige grote bomen en apen. Een mooi wandeling die echter verstoord werd door dreigende donkere wolken die uiteindelijk in een hevige regenbui veranderde. Echt niet zo fijn om een afdaling te doen ...
Gelukkig, eind goed al goed. De dag werd afgesloten met een partijtje Rummikub en ja, temperatuur tijdens de avond daalde dankzij een aangenaam olanchano avond briesje...
Groetjes, Lynn
Annelies:26 juli 2019Amai Lynn, zo'n mooie herinneringen dat jullie hier weer aan zullen meedragen! Nog een weekje genieten!